Proces izrade grafičke aplikacije u Pythonu : Završni rad - Garmaz, Petar (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ekonomski fakultet u Osijeku. Katedra za kvanititavne metode i informatiku., 2020)
U ovom radu je prikazan proces izrade grafičke aplikacije u Pythonu. Ukratko su opisani korišteni resursi za izradu zadatka ovog rada (poput Pygame-a i Pygame GUI-a), zatim je opisana struktura, tj. arhitektura koda u kojoj je grafička aplikacija napisana (MVC) i s time sami kod i od čega se sastoji. Na kraju su prikazani rezultati zadatka završnog rada, u kojem se pokazuje kako sama aplikacija funkcionira. This paper shows the process of making a graphical application in Python. This paper has described couple of different resources that were used in the making of this papers' assignment (such as Pygame and Pygame GUI), after that the paper describes the structure or architecture of the code in which the graphical aplication was made (MVC) as well as the code itself and what it consists of. In the end the paper shows couple of results of the assignment, which demonstrates how the whole application works.