Vizualizacija identiteta Festivala kratkometražnih studentskih filmova Sveučilišta Sjever - Sito, Antonio (Sveučilište Sjever. Sveučilišni centar Varaždin. Odjel za multimediju., 2023)
Tema ovog diplomskog rada je kreiranje unikatnog festivala filma, to jest izrada samih vizuala za festival. Svi sudionici koji kreiraju filmove su studenti pa bi logo trebao imati studentsku kapicu pa tako i sam plakat. Većinom bi to bili filmovi koji su rađeni za određeni kolegij kao završni veliki projekt, to jest projektni zadatak koji nosi većinu ECTS bodova. Samim time zanimljivo je vidjeti što mogu napraviti studenti sami ili uz pomoć kolega, ili pak svoje obitelji za neki kraći period koliko traje jedan semestar, to jest jedan kolegij. Znamo svi koliko dugo se snimaju dugometražni filmovi i koliku imaju produkciju, tako da bi ovo striktno bio festival kratkometražnog filma. Mi smo do sada imali šest kolegija gdje smo snimali film, reklamu ili animaciju. Ovdje bi spadao i animirani film, reklame nisu dio toga iako se usko mogu povezati s ovim jer neki filmovi imaju komercijalnu vrijednost ili čak i prodaju neki proizvod u sebi, ali takvo nešto ne bismo željeli u našim filmovima. Uvijek je bilo zanimljivo gledati tko je i koliko kreativan za samo kreiranje filma, od smišljanja same priče, pisanja sinopsisa, scenarija, knjige snimanja pa do snimanja istog, glume, montaže, dodavanja zvuka, glazbe, efekata pa i zanimljivi i kreativni završetak, to jest kako se kaže, odjavna špica. Ovdje bi išli još korak dalje i povezali sve grane multimedije da sami studenti iskoriste što više programa i što više stvari koje su naučili. Da studenti ubacuju animacije, da kreiraju plakate za svoje filmove, da prave uvod za film, ako žele, i kreativno se izražavaju sa svojim imaginarnim studijom koji možda jednom neće biti tako imaginaran. Ima puno stvari koje se mogu dodati i kroz njih pokazati svoju kreativnost i zainteresirati publiku, ne samo sa glavnim dijelom, a to je film. Festival bi bio s još mnogo toga zanimljivoga, kao recimo dodjela nagrade kao primjerice „Oskar“ i tako dalje, samo nebo je granica što se tu sve može dodati i napraviti sve kreativnim i poželjnim festivalom za publiku. Ovakav festival može biti u ...