Dizajn grafičkog seta za tradicionalno Bednjansko vjenčanje - Hočurščak, Petra (Sveučilište Sjever. Sveučilišni centar Varaždin. Odjel za multimediju., 2022)
U ovom završnom radu prikazivati će se grafički set napravljen na tradicionalno-moderan način. Izrada pozivnica, zahvalnica, naljepnica za vino, brojeva za stolove, jelovnika, kartica za čokančiće te lažnih novaca tekla je vrlo zanimljivo te je uloženo puno kreative, mašte i same ljubavi prema grafičkom dizajnu. Sam cilj je pomoći mladim parovima osmisliti rekvizite koji će im biti potrebni za njihov dan. Naravno, prikazivati će se sami koraci izrade svakog od rekvizita te njihova svrha. Objašnjavati ću tradiciju svoje rodne Bednje te kako sam savršeno uklopila svaki bitan dio u grafički dizajn. In this final work, a graphic set made in a traditional-modern way will be presented. The creation of invitations, thank you cards, wine labels, table numbers, menus, cards for chokančići and fake money was very interesting and a lot of creativity, imagination and love for graphic design was invested. The very goal is to help young couples come up with props that they will need for their day. Of course, the steps of making each of the props and their purpose will be shown. I will explain the tradition of my native Bednja and how I perfectly fit every important part into the graphic design.