Aplikacija za mobilne uređaje, od ideje do realizacije - Jurković, Kristina (Sveučilište Sjever. Sveučilišni centar Varaždin. Odjel za multimediju., 2021)
Ideja završnog rada je da se kroz isti na konkretnom primjeru prikažu stečena znanja sa fakulteta. Od jezika će se koristiti HTML, CSS i JavaScript. Razvijati će se dizajn aplikacije koji je već prethodno osmišljen, te će po koracima biti objašnjen svaki dio aplikacije kao i kôd za taj dio. Prije svega će se čitatelje uvesti u teorijski dio aplikacije i korištenih tehnologija kako bi lakše razumjeli daljnje postupke i sami kôd . Koraci kodiranja biti će detaljno objašnjeni i prezentirani jasno i na što jednostavniji način. Kao rezultat završnog rada, čitatelju koji se ne razumije u kodiranje trebalo bi biti lako shvatljivo kako se koji dio dizajna razvio. The idea of the final work is to show the acquired knowledge from the college on a concrete example through the same. HTML, CSS and JavaScript will be used as programming languages. The design of the app, which has already been previously designed, will be developed and each part of the app will be explained step by step, as well as the code for that part. First of all, readers will be introduced to the theoretical part of the app and the technologies used, to make it easier to understand further procedures and the code itself. The coding steps will be explained in detail and presented clearly and in as simply as possible. As a result of the final work, it should be easy for the reader who does not understand coding to understand how is every part of the design developed.