Povezanost oglašavanja i društvene odgovornosti u promociji turističke destinacije - Sečan, Jelena (Sveučilište Sjever. Sveučilišni centar Varaždin. Odjel za ekonomiju., 2019)
Održivi razvoj se može definirati kao forma za oblikovanje politike i strategija gospodarskog i socijalnog napretka. Glavni cilj i ideja održivog razvoja je da se sam razvoj ne smije ugrožavati kako bi se sačuvao za buduće naraštaje koji dolaze. Održiv turizam stavlja naglasak na vođenje takve poslovne politike koja uz primjenu znanstvenih dostignuća i nove tehnologije koja je danas postala važna za svaki dio poslovanja u najvećoj mjeri zaštiti okoliš i cijelu prirodu. Jedan od glavnih motiva održivog razvoja je zaštiti prirodne resurse. Ljudi danas često putuju na različite turističke destinacije u kojima upoznaju različite kulture, lokalno stanovništvo i znamenitosti koje se nude. Za dobru turističku promociju mjesta zaslužena je turistička zajednica grada koja slaže različite turističke ponude kako bi upravo njihova turistička destinacija dobila na značaju. U sklopu turističke zajednice važno je i lokalno stanovništvo koje vodi brigu o smještaju turista tako da za vrijeme turističke sezone uređuje svoje kuće i hotele te nudi smještaj turistima. Može se reći kako svi ti faktori moraju biti uključeni kako bi dobili veći broj turista u svoju turističku destinaciju. Problem s kojim se turisti danas susreću su cijena i kvaliteta. Često se za nešto što i previše ne vrijedi nudi viša cijena te je to jedan od glavnih faktora koji na neki način mogu odbiti turista od željene turističke destinacije. No, trebamo priznati kako postoji i niša ljudi koji bi platila višu cijenu, ali trebamo biti svjesni kako je život postao puno skuplji od onoga kakav je bio prije. Može se reći kako je danas putovati lako iz razloga jer dosta ljudi koriste društvene mreže te se na njima najprije informiraju za lokaciju i dobro istraže turističku destinaciju, gastronomsku ponudu i hotel u kojem će prespavati, a uz to danas postoje i razne turističke agencije koje nude različite pakete putovanja i to po jeftinim cijenama pa se ljudi nerijetko odlučuju i za takvu vrstu putovanja umjesto da sami moraju snositi troškove putovanja. Održivost ...