Neuporabna in nezaželena oblačila in možnost njihovega modeliranja v nova - Stožir, Maksi (2018)
V diplomskem delu se osredotočam na možnosti premodeliranja neuporabnih in nezaželenih oblačil v nova, uporabna, modna in estetsko drugačna oblačila oziroma modne dodatke. V teoretičnemu delu predstavljam problematiko zavrženih oblačil z vidika oblačil, zgodovino predelave oblačil nekoč in danes, upcylcing, konstruiranje in modeliranje temeljnih krojev. V drugi polovici pa se bom posvetila sami temi naslova te diplomske dela. In my thesis i am focusing on the possibilities of remodeling useless and unwanted clothes into new one, useful, fashionable and aesthetically different clothes or fashion accessories. In the theoretical part, I am presenting the problem of discarded clothes in terms of clothing, the history of clothing processing, upcycling, construction and modeling of basic patterns. In the second part i will focus on the topic ot the title of this thesis.