Zasnova orodja za namestitev uparjalnika na zamrzovalnik - Šmerc, Jan (2018)
V diplomskem delu je opisan potek snovanja orodja za namestitev uparjalnika na zamrzovalnik v podjetju Gorenje. V uvodnem delu diplomskega dela je opisan zahtevnik, ki ga mora orodje izpolniti, in na kaj je treba biti pozoren pri sami zasnovi. Predstavljeni so korak predpriprave zamrzovalne celice, preden nastopi uporaba orodja, zasnova posameznih delov orodja in njihove funkcije, ki pripomorejo k izpolnitvi zahtevnika in ustrezni izbiri materiala. Prikazana je tudi montaža orodja. Rezultat diplomskega dela je orodje, ki omogoča ustrezno namestitev uparjalnika na osnovno celico zamrzovalnika. The thesis paper describes the construction course of the tool for installing the evaporator cell to the freezer. The introductory part describes the requirements that the tool must fulfill. The pre-preparation of the freezer cell before the use of the tool itself is introduced, the design of individual parts of the tool and their functions, which help to meet the requirements. The material choice is also mentioned. The installation of the tool itself is also presented. Result of the thesis is a tool that enables proper installation of the evaporator cell on the plastic cell of the freezer.