Model spletne trgovine v podjetju jagros d. o. o. - Slavič, Mihael (M. Slavič, 2018)
V diplomski nalogi bomo predstavili najnovejše smernice na področju trgovine. Predstavili bomo spletno nakupovanje, vpliv družbenih omrežij na trgovino in nekaj najnovejših načinov avtomatizacije trgovin. Prav tako bomo predstavili spletno prodajo in opisali njene glavne prednosti in slabosti. Pomemben poudarek bomo dali sami analizi spletnih trgovin, ki jo bomo opravili na nekaj primerih. Za podjetje Jagros d. o. o. bomo podali nekaj posebnosti in predlogov za posamezno področje prodaje. In our Thesis we shall introduce you to the latest trends on the marketing field. We will present how online shopping works, how social networks influence the market and introduce several new methods on how to automatise shopping malls. Furthermore, we will explain online marketing and describe its main weaknesses and strenghts are. We will give a tremendous emphasis on one of the most important things, which is the analysis of online shopps itself. We shall explain it on several cases. For the company Jagros d.o.o we will give some suggestions for each field of sales.