Postopek in nadzor kakovosti varjenja cevovodov - Mevc, Klemen (K. Mevc, 2017)
Namen magistrske naloge je predstavitev poteka izdelave cevovodov in analiza nadzora pri varjenju cevovodov. Če želi podjetje uspešno zaključiti projekt, je pomembno, da odpravi napake pri sami pripravi projekta izdelave cevovodov. Vsaka napaka predstavlja probleme in posledično dodatne stroške, ki se pojavijo pri popravilih, zato je izrednega pomena sproten nadzor. V magistrskem delu se bom posvetil postopku izdelave dela tlačnega cevovoda. Osrednja tema bo nadzor varjenja in postopki izpeljave projekta do predaje sistema v pogon. Objasnil bom kako se s sprotno kontrolo predhodno izognemo težavam, na kaj moramo biti med izdelavo pozorni in na koncu predstavil smiselne rešitve. The Master`s thesis deals with the representation of pipeline production and the analysis of pipeline welding supervision. If the company wants to complete the project successfully, it is important that it eliminates all the flaws in project preparation of pipeline production. Each error represents problems and consequently additional costs that appear while repairing, so regular supervision is remarkable important. In my diploma paper I will pay a lot of attention to production procedure of a part of a pressure pipeline. The main subject will be welding supervision and execution project procedures until handing over the system to customer. I will explain how we can avoid problems with regular supervision, where we should be even more attentive and in conclusion I will represent reasonable solutions.