MODULARNI PRODUKCIJSKI SISTEM: ZASNOVA IN IZDELAVA - Šojat, Matjaž (M. Šojat, 2017)
V mojem zaključnem delu je predstavljeno načrtovanje, izdelava, programiranje, vizualizacija ter testiranje transportnega vozička oz. modularnega produkcijskega sistema. V vsebini so natančnejši opisi komponent, njihova izdelava in montaža. Namen dela je ustvariti učno napravo, ki avtomatsko prelaga poljubne elemente iz ene pozicije v drugo ter v realnosti simulirati avtomatsko transportno napravo za učenje. Delo se nanaša na uporabo znanja iz aktuatorske tehnike, vezave elektrokomponent ter plk programiranja. Ugotovljeno je, da izdelek zelo koristno vpliva na učence. Z njegovo pomočjo si lažje predstavljajo, kako v praksi deluje neka naprava iz njihove stroke, ki jo sami sprogramirajo In my final work there is presented the design, production, programming, visualization and testing of the transport trolley or of modular production system. My work contains detailed destription of the components, descriptions of the construction and assembly. The purpose of the work is to create a learning device that automatically transfers any element from one position to another posistion. Objective is to simulate a tranpsort device for learning in reality. The work refers to the use of knowledge from actuator technique, electro wiring of components and plc programming. It is found that the product has a very beneficial effect on pupils. With this device, they can easily represent to theirself how an device from their profession works in real life, which is programmed by themself.