Razvoj in izdelava stroja za izdelavo peletov - Kramar, Matjaž (M. Kramar, 2017)
Izvirna ideja za diplomsko nalogo je prišla iz predloga, da bi se lahko sorodniki, ki imajo v lasti manjšo lesarsko delavnico, sami oskrbovali z peleti. V ta namen je v diplomski nalogi predstavljena zasnova in izdelava stroja za izdelavo peletov v 3D obliki in delavniških risbah. The original basis for the diploma paper was made from a suggestion that relatives, who own a small carpentry woodshop, could supply themselves with pellets. For this purpose, the design and the manufacture of a pellet making machine in 3D form and workshop drawings are presented in this diploma paper.