Zagotavljanje in analiza varnosti sistema za upravljanje vsebin WordPress - Casar, Aleš (A. Casar, 2017)
Vse večja priljubljenost sistema za upravljanje vsebin WordPress privablja tudi vse več potencialnih napadalcev, ki lahko tako ali drugače ogrožajo naše spletne strani in uporabnike spletnih storitev. V diplomskem delu smo najprej analizirali zakaj je varnost na spletu tako zelo pomembna in kako za varnost WordPress spletnih strani skrbi sistem sam. V drugem delu smo raziskali kaj lahko sami postorimo za izboljšanje varnosti in za preprečevanje zlonamernih napadov. Tako smo šli skozi vse pomembnejše varnostne nastavitve in ukrepe, da bi našo spletno stran čim bolj optimalno zaščitili. The ever increasing popularity of WordPress content management system increases numbers of potential attackers, who can in various ways harm our websites and users of internet services. In my diploma we've first analyzed, why the safety on the internet is so important and how the system itself can ensure the safety of the WordPress web sites. In the second part we researched, what can we do ourselves to improve security and prevent malicious attacks. So we went through all the important safety measures and precautions, to achieve optimum protection of our web site.