Razvoj modularne dvižne mize z integriranim računalnikom - Pavlović, Luka (L. Pavlović, 2017)
Diplomska naloga opisuje razvoj rešitve problema prekomernega sedenja in slabe integracije računalnika v naše okolje. Diplomsko delo je namenjeno razvoju celotnega izdelka od opisa problema, do končne rešitve. Sledi vsem fazam razvoja: problem, ideja, koncept, raziskava tržišča, analize trženja, konstruiranje, izbira materiala, izbira komponent, izračun stroškov in končni izdelek (računalniški model). Pri tem je večji del namenjen sami zasnovi in iskanju tehničnih rešitev za probleme, do katerih prihaja v razvoju. Pri razvoju izdelka se bom držal uveljavljenih pravil, standardov in načinov dela, ki mi bodo pomagali pri ustvarjanju najboljšega možnega izdelka, s kar čim manj zapleti in čim nižjimi stroški. The thesis describes the development of the solution to the problem of excessive sitting and poor integration of the computer into our environment. My work is devoted to the development of the whole product from the description of the problem to the final solution. It follows all stages of development: problem, idea, concept, market research, marketing analysis, construction, material selection, component selection, cost calculation and final product (computer model). Much of this is devoted to the design and search of technical solutions for the problems that are under development. When developing the product, I will adhere to the established rules, standards and modes of work that will help me to create the best possible product, with as little complication as possible and the lowest possible cost.