Informacijske rešitve za spremljanje vlažnosti zemlje za sobne rastline s pomočjo interneta stvari - Lah, Andreas (A. Lah, 2017)
V diplomski nalogi smo raziskali že obstoječe rešitve, jih preučili ter z relativno malim predznanjem, sami izdelali informacijsko rešitev za problem, ki večini lastnikov sobnih rastlin povzroča težave. To je pozabljanje zalivanja le-teh. Za informacijsko rešitev smo uporabili mikrokrmilnik ESP2866, s katerim se povežemo brezžično na internet in tako tudi v Internet stvari, ter senzor za merjenje vlažnosti zmelje YL-69, ki sta cenovno ugodna in izpolnjujeta pogoje za našo informacijsko rešitev. Za prikaz vlažnosti zemlje smo razvili aplikacijo na sistemu Android. Rezultat diplomske naloge je informacijska rešitev za spremljanje in obveščanje o vlažnosti zemlje sobne rastline. In our thesis we researched and studied already existing solutions and with relatively small pre-knowledge made our own IT solution for a problem, with which most of house plant owners face. This is forgetting to water them. For the IT solution we used the ESP2866 microcontroller which connects to the internet therefore also to the Internet of Things, and a soil humidity sensor, which are very affordable and meet the conditions for the IT solution. To display the soil humidity we developed a Android application. The result of the thesis is a IT solution for monitoring and informing about the soil humidity for a house plant.