Prenova celostne grafične podobe in drugih promocijskih elementov na primeru društva Zelena steza - Mar, Špela (Š. Mar, 2017)
V diplomskem delu smo definirali osnovni pojem celostna grafična podoba, predstavili lastnosti dobre celostne podobe in opisali postopek njene izdelave. Osredotočili smo se na elemente, ki so pri sami celostni podobi najpomembnejši: logotip, ki smo ga razdelili na ime in simbol, tipografijo in barve ter njihov pomen pri celostni grafični podobi. Navedli smo tudi razloge, zakaj se podjetja odločijo za spremembo vizualne podobe. V praktičnem delu smo na podlagi pridobljenega teoretičnega znanja zasnovali novo celostno grafično podobo in ostale promocijske elemente društva Zelena steza. In this thesis, we have defined the basic concept of the corporate identity, presented the ideals of the corporate identity and described the process of making it. We have focused on the elements that are the most important with the corporate identity, namely on the logo which we have divided into the name and the symbol, the typography and the colors, and their meaning in creating a corporate identity. We have also listed the reasons why companies decide to change the visual image. In the practical part of the thesis, based on the acquired theoretical knowledge, we have designed a new corporate identity and other promotional elements of the society Zelena steza.