ZASNOVA SPLETNEGA PORTALA FILMSKIH PREDSTAV - Galinec, Renato (R. Galinec, 2016)
Diplomsko delo obravnava zasnovo spletne strani oziroma spletnega portala za upravljanje kina in filmskih predstav. Vse skupaj temelji na dobrih smernicah in principih snovanja spletnih strani, ki so tudi na kratko opisani. Prav tako so na kratko opisane tehnologije, uporabljene pri sami izdelavi spletne strani. V diplomskem delu so opisane naslednje funkcionalnosti in cilji: registracija in prijava novih uporabnikov, razpoložljiva administrativna nadzorna plošča, kjer se lahko dodajajo nove kino predstavitve, in možnost lastnega ustvarjanja kino dvoran. Samim uporabnikom spletnega portala je omogočen prikaz sporeda, kjer si lahko rezervirajo sedeže ter komentirajo filme. Za vsem tem stoji ustrezna podatkovna baza The diploma work deals with the design of a website for the management of cinema and movies. The website was designed following the principles and guidelines for good website design, which are also briefly summarised in the diploma. Furthermore, we are going to describe some of the main technology used during making our website. The diploma will include the description of functions and other objectives, such as creating a new account or registration of new users, login page, admin control panel where we can add or remove movies, possibility of creating our own cinema. The users on the website will be able to see the schedule, reserving seats and comment on movies. The website is supported by an appropriate database.