IZDELAVA LUTK KOT SPODBUDA ZA PRIPRAVO PREDSTAVE V VRTCU - Kuster, Sara ([S. Kuster], 2016)
Zaključno delo z naslovom Izdelava lutk kot spodbuda za pripravo predstave v vrtcu je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu smo predstavili različne vrste lutk in simbolno igro, kajti pri otrocih poteka vse preko igre. Na podlagi strokovne literature smo opisali vpliv lutke na otroka in opredelili simbolno igro v vrtcu. Praktični del smo izvajali v vrtcu, v drugem starostnem obdobju. Zasnovan je bil iz priprav, katerih cilj je bil spodbuditi otroke k samostojni lutkovni predstavi. Naš namen je bil otrokom predstaviti različne tehnike lutk in jih pripraviti do spontane igre z njimi. Otroci so lutke spoznali, se z njimi naučili rokovati, sami so si izmislili zgodbico in pripravili vse potrebno za lutkovno predstavo. Na koncu so otroci uprizorili lutkovno predstavo, katere vir je bila otrokova domišljija. The final thesis entitled Making puppets as a stimulation for preparing a show in kindergarten consists of a theoretical and a practical part. In the theoretical part, we presented different types of puppets and symbolic play since children learn through play. Based on scientific literature, we described the influence of the puppet on the child and defined symbolic game in kindergarten. The practical part was carried out in kindergarten, in the second age group. It was designed from the preparations of which the goal was to encourage children to stage an independent puppet show. Our intention was to introduce the various puppet techniques and encourage children to play with the puppets spontaneously. Children became familiar with the puppets and have learned how to use them, they invented a story and prepared everything necessary for the puppet show. At the end, children staged the puppet show, the source of which was a child's imagination.