APLIKACIJA IOS ZA METEOROLOŠKE PODATKE IN ZAJEMANJE Z RASPBERRY PI IZ VREMENSKE POSTAJE - Prša, Denis (D. Prša, 2016)
Za diplomsko nalogo smo razvili skupek aplikacij s katerimi obdelamo podatke iz vremenske postaje in jih prikažemo uporabniku. Podatke s pomočjo programske opreme zajemamo, pošiljamo, shranjujemo in prikazujemo uporabnikom. Za diplomsko delo smo razvili aplikacijo za mobilne operacijske sisteme iOS 9. Pri ustvarjanju aplikacije smo uporabili različne komponente in tehnologije, kiatere so bolj podrobno opisane v nadaljevanjuSpoznali bomo na kak način smo razvijali aplikacijo in kaj vse smo uporabili pri grajenju. V sami nalogi uporabljamo vremensko postajo Davis Vantage Pro 2. Podatke z nje beremo z uporabo mini računalinika Raspberry Pi 2. Zaradi njegove majhnosti in energijske učinkovitosti, smo razvili posebni programski vmesnik, ki omogoča branje, shranjevanje in prenos podatkov na oddaljen strežnik. Izdelali smo zaledni sistem, na katerem se shranjujejo vsi podatki. Za diplomsko nalogo smo razvili skupek aplikacij s katermi obdelamo podatke iz vremenske postaje in jih prikažemo uporabniku. Spoznali bomo razvoj aplikacij, s katerimi smo podatke zajemali, pošiljali, shranjevali in predstavlji uporabnikom. Za diplomsko delo smo razvili aplikacijo za mobilne operacijske sisteme iOS 9. Spoznali bomo na kak način smo razvijali aplikacijo in kaj vse smo uporabili pri grajenju. V sami nalogi uporabljamo vremensko postajo Davis Vantage Pro 2. Podatke z nje beremo z uporabo mini računalinika Raspberry Pi 2. Zaradi njegove majhnosti in energijske učinkovitosti, smo razvili posebni programski vmesnik, ki omogoča branje, shranjevanje in prenos podatkov na oddaljen server. Izdelali smo zaledni sistem, na katerem se shranjujejo vsi podatki.For this thesis, we've developed a set of software applications to process data from weather station. With these tools we have ability to read, send, store and show data to the users. To display data to users, we developed an application for mobile operating system iOS 9. When creating applications we've used different components and technologies, which are described in more details below. Weather data has been measured with weather station Davis Vantage Pro 2 and then read with Raspberry Pi 2. Due to its small size and energy efficiency, we have developed a special software interface that allows you to read, store and transfer data to a remote server. We developed back-end system, in which are stored all data.