INFORMACIJSKE REŠITVE ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCEV NA TERENU - Trstenjak, Janči (J. Trstenjak, 2016)
V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo za operacijski sistem Android, s katero lahko preprosto in učinkovito ustvarjamo in izpolnjujemo obrazce. Ustvarjeni obrazci se v primeru, kjer nimamo internetne povezljivosti, najprej shranijo v lokalno »Realm« podatkovno bazo. Ko pa aplikacija zazna internetno povezavo, se avtomatično poveže na REST spletno storitev, kjer sinhronizira podatke s strežnikom. V sami aplikaciji imajo uporabniki tudi možnost iz izpolnjenega obrazca izdelati PDF dokument, ki ga lahko pošljejo na poljuben e-poštni naslov ali natisnejo. In our diploma thesis, we have implemented a mobile application for the Android operating system. Our application is designed to help mobile users efficiently create and fill out forms on site. In case the application does not have an internet connection, currently filled out forms are stored in a local Realm database. When the application detects internet connectivity, it automatically connects to the REST web service, where it synchronizes local data with the server. Users also have an option to export a filled out form into a PDF document. That PDF can then be sent via an e-mail or to a printer for printing.