PAMETNA HIŠA - Simončič, Mirjam ([M. Simončič], 2016)
V diplomski nalogi bomo predstavili razvoj pametne hiše skozi čas, predstavili prednosti in slabosti pametne hiše ter prikazali njeno uporabo z vidika uporabe starejših oseb in oseb s posebnimi potrebami. Osredotočili se bomo na njeno upravljanje in delovanje ter podrobneje opisali dva sistema, ki se med seboj bistveno razlikujeta v sami interakciji sistema z zgradbo. V praktičnem delu naloge bomo analizirali obstoječi primer pametne hiše in njeno vsakdanjo uporabo, ter skozi primer preverili stopnjo udobja, možnosti varčevanja in zagotavljanje varnosti uporabnika v njej. Diploma thesis, presents development of a smart house through time, introduce its advantages as well as its disadvantages and demonstrate how elderly people and people with special needs use a smart house. We will focus on its management and function, and in detail, describe two systems which fundamentally differ one from the other, regarding the sole interaction of the system in the structure. In the practical part of the diploma thesis, we will analyse the existing case of a smart house and its everyday usage. Through this example we will check the levels of comfort, savings and safety of its user.