UVAJANJE KONCEPTA CRM V PODJETJE TRGOVSKE DEJAVNOSTI - Bencik, Nina ([N. Bencik], 2016)
Podjetje, ki se ukvarja s trgovsko dejavnostjo se mora zavedati, da najboljša rešitev ohranjanje ter pozitivno poslovanje s kupci uvedba koncepta CRM. Če podjetje ne poskrbi za zadovoljstvo svojih kupcev, jih izgubi. Pri sami implementaciji koncepta v podjetje se morajo vsi zaposleni zavedati vrednot podjetja, pomena strank in kako s strankami ravnati. Podjetja se morajo prav tako zavedati, katere so najbolj zanesljive stranke v, ter razumeti njihove zahteve in kupne navade, katere imajo. Če želimo obdržati že dobljene odjemalce in si pridobiti nove, moramo vedno beležiti različne podatke in spremljati njihove kupne navade. Te podatke pa je seveda potrebno izbirati in hraniti, za kar je uvedba koncepta CRM odlična rešitev. Vpeljava koncepta CRM zahteva veliko truda in vodenja, prav tako pa zahteva od človeških virov veliko informacijskega znanja. Glavni cilj vpeljave je zadovoljiti potrebe odjemalcev, na podlagi katerega pridobimo zaupanja vredne odjemalce, kar nam dolgoročno prinese konkurenčno prednost na trgu. Company, that engages in commercial activity, must keep in mind, that greatest manner for preservation and profitable business with buyers is the introduction of rudiment of CRM. If company does not take for satisfaction of their buyers them loss. All employees must be aware of values of company, meaning of parties at the alone implementation of rudiment in company and to handle with parties somehow. Companies must keep in mind as well, who are their most important parties, and they must understand their needs and purchase habits. If we want to keep already got clients and to obtain novae for oneself, they must write down different data constantly about them and their habits. It is of course necessary to choose these data and to be feeding, which excellent solution is the introduction of rudiment of CRM. Introduction of rudiment of CRM demands much effort and directions, it demands much information knowledge as well of human sources. Main goal of introduction is to satisfy of need of parties, which we get satisfied and faithful parties with, which brings advantage on a market and successful commercial company to us in the long run.