REORGANIZACIJA SKLADIŠČENJA REZERVNIH DELOV V PODJETJU AVTOCENTER KOROŠKA D.O.O. - Slana-Novak, Maja (2016)
V diplomski nalogi opisujemo primer majhnega podjetja Avtocenter Koroška d.o.o., kjer smo prikazali, kako velik pomen ima primerna organiziranost skladiščnega poslovanja in kako to vpliva na celotno uspešnost podjetja. V nalogi je opisano dejansko stanje pri delovanju, nabavi in skladiščenju rezervnih delov ter sedanja organiziranost skladiščenja rezervnih delov. V nadaljevanju je pojasnjena potrebna reorganizacija nabave in skladiščenja rezervnih delov v prostorih podjetja. Prikazali smo kompleksnost problema, kar je bil vzrok, da se njegovega reševanja pred našo raziskavo v podjetju niso sami lotili. Končno smo prikazali pozitivne poslovne učinke za podjetje, ki bi jih omogočila predlagana reorganizacija. In this diploma work we describe the importance of appropriate storage service within a small business company Avtocenter Koroška Ltd., and explain the large importance of well-organized storaging for successful bussiness of the company as the whole. In the diploma work, we describe the actual situation in functioning, purchase and storage of spare parts, and actual organisation of storaging of the spare parts in the Service Station. Further on, we explain a required reorganisation of purchase and storage of spare parts in the building of the company. We show the complexity of the problem, which has been the reason for why the company stuff had not search for its solution. Finally, we point out the positive influence on the company bussiness followed by the suggested reorganisation.