Logistika in outsourcing dejavnosti - Rajlič, Tomaž ([T. Rajlič], 2016)
Danes se sodobna podjetja in kooperacije srečujejo s temeljnimi spremembami, ki posledično spreminjajo njihovo utečeno delovanje, obnašanje in razvojne poti. Te spremembe so lahko po eni strani veliko breme in nevarnost, na drugi strani pa so velika priložnost za pomembno izboljšanje njihovega konkurenčnega položaja. Nemirno in ves čas spreminjajoče poslovno okolje jih sili v nenehno prilagajanje z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Podjetja se morajo zaradi omejenih sredstev ves čas odločati, kaj bodo izvajali sami in kaj bodo za njih izvajali drugi. Podjetja so spoznala, da morajo za povečanje učinkovitosti usmeriti svoj fokus na svojo glavno dejavnost, na postopke, za katere so najbolj specilizirana in jih dobro poznajo. Preostale dejavnosti pa lahko oddajo v najem in so kot take bolj činkovito ter uspešno izvedene. Today modern companies and corporations are facing fundamental changes and consequently their established ways of working, old behaviors and evolution paths are transforming. These transformations are on one hand a big burden and significant threat for them, but are on another hand a big opportunity – opportunity to drastically improve their competitive stance. Unstable and constantly changing business climate is forcing them to be agile and to adapt to these changes with various combinations of production factors. Due to limited resources companies constantly assess, which operations to keep and which to outsource. In these quest to increase efficiency companies have realized they need to focus on their core business on operations that they are specialized in and know them well. All other operations can be outsourced and are as such usually executed in more efficient and effective way.