KAKOVOST ŽIVLJENJA SLEPIH IN SLABOVIDNIH - Cvikl, Jasna ([J. Cvikl], 2016)
Biti slep oz. slaboviden pomeni motnjo, kjer izpadejo vidne senzorne funkcije, kar sproži reakcijo v celotnem delovanju posamezne osebe. Slepi in slabovidni ljudje se nahajajo povsod okoli nas, zato je pomembno, da smo poučeni o sami bolezni, da nismo stereotipni do takšnih ljudi in jih sprejemamo brez predsodkov. Being blind or. partially sighted means a disorder, where fall outside the visual sensory function, which triggers a reaction in the overall functioning of the individual person. and visually disabled people are all around us, so it is important to be educated about this disease, that we are not stereotyped to such people and that we accept them without prejudice.