Zlorabe spletnega bančništva - Gašperšič, Alen ([A. Gašperšič], 2016)
Tehnologija se iz dneva v dan bolj razvija, prav tako s tem inovacije na tržišču po vsem svetu. Inovacije in nenehen razvoj na področju tehnologije prinaša prav tako novosti v bančništvu. Vse več ljudi uporablja splet in uporabljajo spletno bančništvo. Ljudje iščejo načine kje in kako čim več prihraniti, kot jim to omogoča spletno bančništvo, kjer komunikacija lažje steče in z manjšimi stroški. Prav tako se ljudje ne zavedajo zlorab katere jih lahko doletijo če so nevešči o nevarnostih, katerih je dandanes vse več. V sami nalogi smo predstavili bančni sistem, spletno poslovanje. Največ pozornosti smo namenili spletnemu bančništvu ter zlorabam le-tega. V zaključku smo zapisali ugotovitve ter podali predloge, s katerimi lahko največ naredi vsak posameznik sam. The technology is day by day more developed, also innovations are in the marketplace worldwide more and more developed. Constant innovation and development in technology also brings innovations in banking. More and more people use the Internet and use online banking. People are looking for ways where and how to save as much as possible. This allows them with using online banking, where communication flows more easily and with less costs. Also people are not aware of the abuses which might be result of tehir inexpert on the dangers which are today more and more available. In this Diploma we presented you the banking system and online business. We focused most attention to online banking and abuse thereof. In the end we noted the findings and made proposals which may be no more than it can makes everybody itself.