Prehrana pegaste sove Tyto alba na Murskem polju - Janžekovič, Franc (Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, 2015)
Iz izbljuvkov pegaste sove Tyto alba nabranih na Murskem polju, Slovenija (UTM: WM 96), je avtor izoliral ostanke 282 živali. Glavnino prehrane predstavljajo sesalci Mammalia z 91,5%, ki pripadajo 19 različnim vrstam. Ptiči Aves so v prehrani zastopani s 7,1% in žuželke Insecta z 1,4% deležem. Med sesalci prevladujejo gozdna rovka Sorex araneus 36,2%, poljska rovka Crocidura leucodon 16,0%, poljska voluharica Microtus arvalis 9,9% in vrtna voluharica Pitymys subterraneus 5,3 % med ptiči pa vrabci Passer 6,4%. From the pellets of Barn Owl Tyto alba gathered at Mursko polje, Slovenia (UTM:WM 96), remains of 282 animals were isolated by the author of this article. The main part of its diet is represented by mammals, i.e. 91,5%, belonging to 19 different species. The Aves birds are represented by 7,1%, incects by 1,4% share. As far as mammals are concerned, there predominate Sorex araneus (36,2%), Crocidura leucodon (16,0%), Microtus arvalis (9,9%), and Pitymys subterraneus (5,3%). Birds are most frequently represented by sparrows Passer (6,4%).