SISTEM ZA PODPORO TEKMOVANJU V ŠPORTU JU-JITSU - Šrok, Neven ([N. Šrok], 2015)
Sistem JTekma je namenjen enostavnemu vodenju tekmovanj v borilnem športu Ju-Jitsu. Sistem je razdeljen na več delov: tabla za trenutno borbo, semafor sledečih borb in centralni strežnik za hranjene podatkov. Nekateri deli sistema so lahko operativni kot sami, lahko pa so vsi povezani v celoto. Za povezavo vseh delov je potrebna omrežna oprema. Pri razvoju so bile uporabljene najnovejše tehnologije in principi, ki so na voljo. Sistem je bil razvit v programskem jeziku Java z uporabo ogrodja Spring (Spring Framework). Za podatkovno bazo je bila uporabljena baza PostgreSQL. Del sistema je tudi na voljo preko spletnega vmesnika. Spletni vmesnik je bil izdelan z uporabo standardnih tehnologij: HTML, CSS, JavaScript in jQuery. Rezultati tekmovanja so na voljo v digitalni obliki takoj po koncu tekmovanja. Število ljudi potrebnih za izvedbo tekmovanja, se je z uporabo sistema zmanjšalo. Zmanjšalo se je tudi število napak pri izvedbi tekmovanja. Sistem je zgrajen po pravilih, ki jih določa mednarodna zveza Ju-Jitsu, in v posvetovanju z drugimi strokovnjaki iz tega področja. Purpose of system JTekma is to decrease difficulties of organizing competitions in sport of Ju-Jitsu. System is divided into following parts: table for current match, semaphore on upcoming matches and central server for holding and processing of data. Some parts can run individually parts or can be, connected through a network, used together. In development phase we used the newest technologies and principles. System was developed in programing language Java in combination with Spring Framework. For the implementation of database we used PostgreSQL. Part of a system is also accessible via web interface. Web interface was developed with use of standard web technologies: HTML, CSS, JavaScript and jQuery. Results of a competition are available in digital form right after competition finishes. Number of people needed for organization of competitions was decreased, and we were also able to reduce the number of errors and other issues. System was build following the rules, defined by International Ju-Jitsu federation in cooperation with other experts from this sport.