BREZŽIČNI MIKROKRMILNIŠKI ŠAH - Hudin, Gregor (G. Hudin, 2015)
V diplomski nalogi je podana zasnova mikrokrmilniškega sistema, ki omogoča igranje igre šaha z dvema enotama. Enoti med seboj komunicirata brezžično, brez internetnih povezav. Posamezna enota je opremljena z grafičnim LCD zaslonom in zaslonom na dotik, preko katerega lahko spremljamo sam potek igre in izvajamo poteze. Zasnovan sistem omogoča tudi shranjevanje celotnega poteka igre na SD kartico ter predvajanje igre na sami napravi. Za razvijanje smo uporabili Arduino razvojno okolje. The core of this diploma thesis represents a design of microcontroller system that enables playing the chess game on two respective units. Both units can communicate in a wireless fashion, and without an internet connection. Each unit comprises of a graphic device, an LCD display, and a touchscreen, which enables monitoring the game, as well as the execution of the moves. Thus conceived system also enables saving the entire game process onto an SD card, as well as reproduction (replay) of the already played chess games on the device itself. The game system was conceived within Arduino development environment.