UPRAVLJANJE VAKUUMSKE KOMORE S SAMODEJNIM ZAJEMOM MERILNIH PODATKOV - Jauk, Tomo (T. Jauk, 2014)
Diplomska naloga opisuje razvoj aplikacije za upravljanje vakuumske komore s samodejnim zajemom merilnih podatkov. Aplikacija obsega temperaturno in vakuumsko regulacijo preko vmesnika na komori ter zajem merilnih podatkov preko zunanje enote. Opisane so metode krmiljenja vakuumske komore in metode zajema podatkov. Prav tako so opisane komponente na sami komori, kot tudi funkcionalnost naprave za zajemanje podatkov. Celoten sistem je zgrajen za termično preizkušanje elektronskih komponent v vakuumskem okolju, s katerim lahko določamo pravilnost delovanja v različnih temperaturnih območjih. Na takšen način je možno preizkušati primernost oziroma skladnost elektronskih komponent glede na pričakovanja njihovega delovanja pod specifičnimi temperaturnimi in vakuumskimi pogoji. Delovanje celotnega sistema in merilne aplikacije je predstavljeno na primeru temperaturno spremenljivega upora oziroma termistorja. This diploma thesis presents the development of application for management of a vacuum chamber with automatic acquisition of measurement data. Application includes temperature and vacuum regulation through the interface to the chamber and data acquisition through the external unit. Described are methods of vacuum chamber regulation, methods of data acquisition, vacuum chamber components and functionality of the device for data acquisition. The entire system is built for thermal testing of electronic components within the vacuum conditions, which enables us the testing of correct operation at different temperature ranges. In such a way we are able to confirm the compliance of electronic components according to expected operation under specific temperature and vacuum conditions. Operation of the whole system and measurement application is presented with an example of temperature variable resistor named thermistor.