VPLIV ORGANIZACIJSKEGA KOMUNICIRANJA NA USPEŠNOST ZAPOSLENIH V ORGANIZACIJI XY - Grah, Renate (2014)
Namen diplomske naloge je ugotoviti, kakšen vpliv in pomen ima organizacijsko komuniciranje pri delu zaposlenih v organizaciji, da so čim bolj motivirani, uspešni in učinkoviti. Na tak način pomembno prispevajo k uspešnosti organizacije. V uspešnih podjetjih je delodajalcem še kako mar, kakšno je komuniciranje med zaposlenimi v njihovi organizaciji, kaj in kako ga lahko še izboljšajo. Sami smo to področje raziskovali na konkretnem primeru v izbrani organizaciji XY. Pred raziskavo smo si zastavili konkretna raziskovalna vprašanja, ki so nam bila v pomoč pri sestavi anonimnega anketnega vprašalnika za zaposlene. The purpose of the thesis is to determine the impact and significance of organizational communication at work of employees in the organization so that they would be the most motivated, successful and effective. In this way they contribute significantly to the success of the organization. In successful companies employers pay a lot of attention to the quality of communication between employees in their organizations, as well as what and how it can be further improved. At particular case, we have studied the selected organization XY. Before the study, we had set specific research questions that had helped us to draw up an anonymous questionnaire for employees.