ODNOS DIJAKOV RAZLIČNIH SREDNJIH ŠOL DO GLASBENE VZGOJE - Dugar, Denis (D. Dugar, 2014)
V diplomskem delu z naslovom Odnos dijakov različnih srednjih šol do glasbene vzgoje je predstavljena raziskava s pomočjo ankete na petih slovenskih pomurskih srednjih šolah. V teoretičnem delu diplomskega dela so zbrane pomembne vsebine o glasbeni vzgoji v srednješolskih programih. Nekaj teh glasbeno teoretičnih vsebin se nanaša tudi na predšolsko obdobje in osnovnošolsko stopnjo izobraževanja. V sami teoretični obravnavi diplomskega dela je s pomočjo preučene literature razložen tudi odnos dijakov do pouka glasbene vzgoje. V empiričnem delu so rezultati odgovorov anketnega vprašalnika, na osnovi katerih lahko sklepamo na odnos dijakov pomurskih srednjih šol do glasbene vzgoje. The thesis for diploma with the title Different high school students’ relationship towards music education represents research with the help of questionnaires carried out at five secondary schools in Pomurje. The theoretical part of the thesis contains important contents about music education in secondary school programs. Some of them also apply to pre-school period and primary school level of music education. With the help of studied literature the theoretical part explains the relation of the students towards music education. In the empirical part there are results of the students' answers in the survey questionnaire on basis of which we can infer about the relationship of the students of secondary schools in Prekmurje towards music education.