ANALIZA PROMETNEGA ŠTEVCA NA KOROŠKI CESTI V MARIBORU - Titan, Jernej (J. Titan, 2013)
Projektna naloga obravnava načine zbiranja prometnih podatkov na slovenskih cestah. Opis in predstavitev metod zbiranja prometnih podatkov. Opazovanje prometa na Koroški cesti v Mariboru. Opazovanje in ročno štetje prometa na sami lokaciji. Časovno snemanje same lokacije s pomočjo video kamere. Analizo avtomatskega prometnega števca na isti lokaciji. Opazovanje in beleženje registrskih tablic. Primerjavo in analizo podatkov iz vseh treh metod zbiranja podatkov. The project deals with different ways of collecting traffic data on Slovenian roads. Description and presentation of traffic data collection methods. Traffic observation on Koroška cesta in Maribor. Observation of traffic and manual counting at the location. Recording of the location over a certain period of time with the help of video cameras. Analysis of automatic traffic counters at the same location. Observation and recording of registration plates. Data comparison and analysis from all three methods of data collection.