Reorganizacija notranjega transporta v Industrijski coni Impol - Stopar, Alen (A. Stopar, 2013)
V diplomski nalogi bomo iskali rešitev za problem preobremenjenosti na vhodni postaji in v sami Industrijski coni Impol. Na začetku bomo predstavili nekaj teoretičnih osnov z obravnavanega področja, nato pa trenutno stanje v industrijski coni, ki ga bomo tudi kritično analizirali. Za predstavljene težave bomo v nadaljevanju podali rešitev, ki bi te odpravila. Predlagano rešitev bomo tudi podrobno opisali in podali približne stroške izvedbe projekta ter ocenili, ali bi se reorganizacija pravzaprav splačala. Po oceni in vrednotenju bomo ugotovili, da tudi v primerih, kjer povod za rešitev problema ni ekonomski, lahko stroške dolgoročno zmanjšamo v tolikšni meri, da se povrne vložen denar in ob tem ustvari tudi dobiček. V tem primeru lahko vidimo, da ob reševanju določenega problema, čeprav prvoten namen ni bilo znižanje stroškov, temveč samo rešitev problema s preobremenjenostjo, posledično znižamo stroške. The thesis attempts to find a solution to the issue of excessive load at the entrance station as well as in the Impol industrial zone. It first presents the theoretical grounds relating to this area, followed by an insight into the current situation in the industrial zone and its critical analysis. The thesis then proposes a solution to this issue, provides a detailed description including approximate costs of the implementation of the project, and tests the viability of the reorganization. The evaluation and assessment suggest that, even when the reason for change is not economic, costs can be reduced to the extent that the investment is recovered and the company generates profits. This example shows that resolving a certain problem, although not in order to reduce costs but merely to lessen excessive load, can result in lower costs.