RABE IN PRIHODNOST RADIA V SLOVENIJI - Štrajn, Oskar (O. Štrajn, 2013)
Življenje v enaindvajsetem stoletju je obkroženo z mediji. Z informacijami nas zasipavajo na televiziji, spremljajo nas z jumbo plakatov na poti, na spletu pa jih celo sami iščemo. V ta medijski kaos je vključen tudi radio, ki je znan kot kameleon med mediji. Kakšna prihodnost čaka radio v prihajajočih letih? Ta diplomska naloga s preučitvijo modernih tehnologij in navad poslušanja radia študentske publike skuša odgovoriti na to vprašanje. Life in the twenty-first century is surrounded by the media. We are backfilled with the information from television, they accompanied us from the billboards on the road and online we even look for them ourselves. In this media chaos is also included radio, which is known as the chameleon of the media. What future awaits radio in the coming years? This thesis by examining modern technology and radio listening habits of the student audience, tries to answer this question.