Klimatsko prilagojeno načrtovanje lesene stavbe - Pinosa, Rebeka (R. Pinosa, 2013)
Projektna naloga obsega zasnovo energijsko učinkovite stavbe, ki je postavljena v dve različni klimatski regiji v Sloveniji. Prvotna analiza predstavlja zasnovo hiše v slovenski prestolnici, Ljubljani, naslednja (II.) analiza pa je izvedena za lokacijo Koper. V sami projektni nalogi želimo predstaviti, kako je potrebno prilagoditi zasnovo stavbe različnim klimatskim pogojem. The project includes the design of energy efficient house, which is located in two different climatic regions in Slovenia. The first analysis presents the design of a house, located in the Slovenian capital - Ljubljana, the second (II.) analysis changes its location in Koper. In the project we want to present how it is necessary to adapt the design of the house to different climatic conditions.