TAKTIKA OB PREKINITVAH IGRE - Medved, Klemen (K. Medved, 2013)
Namen diplomske naloge je predstaviti taktiko ob prekinitvah nogometne igre. Prav tako vsako prekinitev posebej predstaviti in razdelati ter grafično ponazoriti rešitve v nastalih situacijah. Pri sami taktiki prekinitev je pomembno ugotoviti značilnosti v številu, načinu in uspešnosti izvajanja prekinitev igre. Z upoštevanjem vseh navedenih taktik in prikazanih rešitev lahko bralci diplomske naloge najdejo pot do dobrega poznavanja izvajanja taktike. V diplomskem delu bom predstavil pet glavnih spremenljivk prekinitev v napadu (prosti strel, kot, stranski avt, kazenski strel in sodniška žoga). Ta diploma temelji na prekinitvah v sami igri, ki so ključne in lahko odločilno vplivajo na rezultat The purpose of this diploma paper is to present standard situation tactics in football, i.e. to present each standard situation individually and analyse as well as graphically demonstrate solutions to the given situations. In standard situation tactics, it is important to ascertain the characteristics of the number, method and performance of standard situations. By taking into account the tactics indicated and the solutions presented, readers of this diploma paper may find a way to a better understanding of the implementation of tactics. The paper presents five major variables of standard situations in offense (free kick, corner kick, throw-in, penalty kick and dropped ball). The paper focuses on standard situations in the game that are essential and may have a decisive impact on the score.