Izdelava rezkal v podjetju EMO orodjarna, d.d. - Vozlič, Miha (M. Vozlič, 2013)
V podjetju EMO Orodjarna so se odločili, da bodo rezkala za svoje potrebe izdelovali sami. Opisan je postopek izdelave rezkal od razreza materiala do posameznih korakov izdelave na stroju. Med izdelavo so se pojavile napake v geometriji rezkal, ki jih je bilo treba analizirati in odpraviti. Napake smo se lotili odpraviti postopoma. Najprej smo ugotovili vse mogoče vzroke za napake in jih potem vsakega posebej primerjali z dejansko napako. Tako smo uspeli odpraviti večino napak in s tem posledično pripomogli h kakovostnejši izdelavi odrezovalnega orodja. Toolmaking company EMO Orodjarna has decided to produce mills for internal use by themselves. Described is a manufacturing process of mill making from cutting the raw material to the individual steps of machining. During the manufacturing errors may occurred in the geometry of the mill, which can be analyzed and gradually eliminated. First all possible causes of the errors were found and then individually compared with the actual error. This is why we were able to eliminate most of the errors and consequently contribute to the higher quality of tool production.