ZASNOVA IN GRADNJA STANOVANJSKE HIŠE S QUAD-LOCK IN YTONG SISTEMOM - Toplak, Matej (M. Toplak, 2013)
V diplomskem delu je predstavjena gradnja stanovanjskega objekta na podlagi arhitekturnih risb s pomočjo dveh povsem različnih sistemov gradnje. To sta gradbeni sistem Quad-Lock, ki spada v skupino izolativnih cementnih form ter gradbeni sistem Ytong, katerega glavni material je porobeton, ki se v gradbeništvu vedno bolj uporablja zavoljo pozitivnih lastnostih samega materiala. Nazorno smo predstavili gradnjo z obema sistemoma ter s pomočjo arhitekturnih risb prikazali razlike v sami zasnovi kot tudi pri gradnji stanovanjskega objekta. Sestavni del diplomskega dela je tudi izdelava risb arhitekture objekta na osnovi podane zasnove. In the diploma we will represent the construction of a single-family house building on the basis of architectural plans with the help of two completely different systems of con-struction. First system is named as Quad-Lock, which belongs to the group of insulated cement forms, and second system is Ytong, of which main material is aerated concrete, which is being increasingly used in the construction industry for the sake of positive characteristics of the material itself. We have clearly demonstrated the construction of these two systems, and with the help of architectural plans we have shown differences in their own design concept and the construction of residential building.