Vzdrževanje avtoplinskih sistemov - Urbančič, Gregor (G. Urbančič, 2013)
V diplomski nalogi je predstavljena predelava osebnih vozil na način, da lahko za pogonsko gorivo uporabljajo avtoplin. Sama predelava zajema vgradnjo dodatnih komponent ter ustrezno nastavitev avtoplinske krmilne enote. Po sami vgradnji je potrebno poleg običajnih, s strani proizvajalca vozila, predpisanih pregledov in servisov vozila potrebno še dodatno servisiranje ter vzdrževanje na novo vgrajenih komponent. Da zagotovimo optimalno delovanje motorja tudi po vgradnji oziroma čez celotno življenjsko dobo vozila, je bila v okviru naloge predstavljena ena izmed možnosti preventivnega vzdrževanja avtoplinskega, ki temelji na analizi izbranih parametrov delovanja motorja. The thesis presents the conversion of personal vehicles, so that their engines can run also on LPG. The conversion includes installation of additional components and programming of LPG control unit. After the installation, in addition to vehicle manufacturer's prescribed checks and service, extra servicing and maintenance of the LPG system is required. To ensure optimum engine performance after installation and also throughout the life of the vehicle with the LPG system, the paper presents possible preventive maintenance method for LPG components. The method is based on the analysis of selected engine characteristics.