Problematika uporabe različnih vrst embalaže v tovornem letalskem prometu v podjetju Aerodrom Ljubljana d.d. - Janežič, Žiga (2012)
Namen tega diplomskega dela je izpostaviti in predstaviti problem, s katerim se srečuje podjetje Aerodrom Ljubljana d.d. V prvem delu bomo za lažje razumevanje podali nekaj teoretičnih osnov o sami embalaži in pakiranju. Na kratko bomo predstavili tudi inteligentno embaliranje in podali bistvo razbremenilne logistike. V drugem delu bomo najprej predstavili podjetje Aerodrom Ljubljana d.d. Nato se bomo posvetili samemu problemu, ki ga predstavlja nepravilno pakiranje tovornih pošiljk. Podali bomotrenutno stanje v skladišču podjetja. Potem bomo opisali in predstavili različne vrste embalaže, ki se uporabljajo pri transportiranju blaga oziroma v katero je najpogosteje zapakirano. Sledila bo še kritična analiza stanja. Na koncu pa bomo predlagali možne rešitve, s katerimi bi lahko izboljšali trenutno stanje oziroma vsaj nekoliko zmanjšali in omejili problem, ki povzroča podjetju težave. The purpose of my diploma paper is to expose and present the problem that the firm Aerodrom Ljubljana d.d. is now faced with. In the first part we are going to present the theoretical basis of the packaging materials themselves as well as the packing process. We intend to present more intelligent packaging and show the main points of reverse logistics. In the second part, we will present the firm Aerodrom Ljubljana d.d.We will then devote most of our attention to the issue of the irregular packaging of air freight cargo. Firstly we will describe the current situation in the firm's warehouse. Furthermore, we will also be describing and presenting different sorts of packaging used for the transportation of goods as well as the packaging materials, which are the most commonly used. A critical analysis of the current situation will also be presented. In the final part, we will suggest possible solutions that could improve the current situation or even reduce or limit the problems causing problems within the firm.