VPLIV INOVIRANJA NA PODJETJE BREST POHIŠTVO D.O.O. - Kumprej, Jani (J. Kumprej, 2012)
V današnjem svetu, svetu izjemnega tehnološkega napredka je v podjetju skoraj nuja inovirati. Vse bolj in bolj se srečujemo z besedo inovacija, vse lažje nam je razumljiva ampak vse težje uresničljiva. Podjetja morajo za inovacijo pripraviti že samo okolje, ki je inovativno in spodbuja ustvarjalnost. Ta trg napredka pa zahteva vedno večje prilagajanje, tako je lahko inovacija, če bi jo lahko uvedli takoj, revolucionarni izum, če pa jo lahko uvedemo šele čez kakšno leto, pa lahko to postane že zastarela novost, ki jo je nekdo že uvedel pred nami. Inovativnost postaja ključna konkurenčna prednost, pravzaprav edino jamstvo za obstoj. Inovativnost ni nič drugega kot odprtost in pripravljenost na spremembe. Če želimo postati inovativni moramo hitro in učinkovito zaznati spremembe, spremembe znati izkoristiti ter jih sami povzročati. Za inovativnost pa potrebujete orodja in veščine, predvsem pa sistematično upravljanje procesa inovativnosti. Potrebujete znanje in sistem – metodologijo inovativnosti. Inovativnost je proces, ki zahteva sistematično upravljanje in usmerjanje. Podjetja morajo inovirati, če želijo preživeti in biti uspešna. Nowadays, in the world of extraordinary technological progress, it is necessary to innovate. More and more often we come across the word “innovation”. The meaning of this word has become understandable, yet more difficult to realize. Companies must prepare the suitable environment that is innovative and that encourages creativity. The innovative market, on the other hand, requires significant adjustments the immediate invention can become a revolutionary innovation, invention introduced later can become an outdated invention, already introduced by someone else. Innovativeness is becoming the key competitive advantage in fact, it is becoming the only guarantee for companies’ existence. Innovativeness is nothing else than being open and ready for changes. If one wants to become innovative, one must quickly and effectively perceive changes, take advantage of and also introduce them. Certain tools and skills are needed for innovation, especially the systematic management of the innovation process. Knowledge, as well as a certain system, is required – the methodology of innovativeness. Innovativeness is a process that requires the systematic management and direction. Companies must innovate, if they wish to survive and remain successful.