SKLADIŠČENJE IN IZDAJA VHODNIH MATERIALOV V PROIZVODNJO V PODJETJU SGA D.O.O., SLOV. KONJICE - Turner, Romana (R. Turner, 2012)
Da je proizvodno podjetje lahko uspešno, mora zagotavljati zadostne količine materiala za nemoteno proizvodnjo vendar pa je tukaj potrebno ogromno znanja s področja skladiščnega poslovanja. Glede na materiale, katere podjetje potrebuje za svoje delovanje, se odločamo o izvedbi skladiščnih prostorov. Kolikšne bodo zaloge in ali bomo skladiščne prostore najeli ali bomo skladiščili sami je odvisno od več dejavnikov, predvsem pa od višine stroškov, katere nam povzročajo zaloge. Kako bomo knjižno zavedli prejem blaga in nato izdajo blaga je odvisno od politike poslovanja podjetja. Nikakor ne smemo pozabiti pri prejemu blaga, da je potrebno izvesti razne kontrole od ustreznosti blaga do same kvalitete blaga. SGA izdajo vrši po principu FIFO. Z avtomatizacijo skladišč se je mogoče izogniti marsikateri napaki človeškega faktorja, saj se večina knjižnih premikov preko odčitavanja črtnih kod avtomatsko zavede v sistemu. Prav tako z regalnim avtomatskim skladiščem pridobimo na samem skladiščnem prostoru. Inventura ob končanem poslovnem obdobju je izraz našega dela skozi obdobje in vsa odstopanja v zalogah nam prikazujejo kolikšne so bile napake pri manipuliranju z blagom. Successful Production Company must provide sufficient incoming goods for continued production, but there is a huge need of knowledge of warehouse operations. According to the incoming materials which company requires for operating, we decide how to perform our storage areas. About stock and storage facilities, our place or rented depends on several factors, particularly the amount of costs, which caused by our stock. How do we record of incoming and outgoing materials depends on business policy of company. We must not forget that at receiving of goods it is necessary to carry out incoming inspection from the suitability of goods to the quality of the goods. SGA takes place the issue on the principle of FIFO. By automated storage can be avoid many human error factors, since most recorded movements is done by reading of bar codes and automatically entered into the system. Also with automatic storage racks optimize space utilization. Inventory at the end of the business period showing our working over period and any deviations in the stock show us, what the errors in manipulation with the goods are.