IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE - Koporec, Damjan (2013)
Diplomska naloga predstavlja izdelavo spletne trgovine za športno podjetje Sim Šport Servis d. o. o. iz Kranja. Trgovina omogoča enostaven in podroben prikaz artiklov, njihovo iskanje po ključnih besedah, prijavo kupcev v sistem in naročanje z izbiro načina plačila. Predstavljene so različne tehnologije, ki so danes na voljo za razvoj spletnih aplikacij. Opisana sta zasnova grafične oblike in model podatkovne strukture. V osrednjem delu je poudarek na sami izdelavi spletne trgovine. Prikazana je izvedba asinhronega prenosa podatkov, s katerim se preko spleta namesto cele strani prenese samo določen del. Obravnavamo tudi shranjevanje podatkov v bazo in oblikovanje grafičnega vmesnika. The purpose of this work is to create an online shop for a small family company Sim Šport Servis d. o. o. from Kranj. The shop will display a simple and detailed view of articles that they are selling, an ability to search for an article, customer login and ordering of articles. Multiple technologies that are currently available are shown in the work including the production of a graphic design and a data model. Special care is given to the implementation of asynchronous transferring mode, which is used to transfer only a certain part of the website and not the whole page. We also give focus to saving the data into the database and the final design of the graphic user interface.