STANJE IN VIZIJA OKOLJSKE VZGOJE V VRTCU IN OSNOVNI ŠOLI - Plohl, Vesna (V. Plohl, 2012)
Namen diplomske naloge z naslovom Stanje in vizija okoljske vzgoje v vrtcu in osnovni šoli je bil preučiti trenutno stanje okoljske vzgoje v vrtcih in zgodnjih razredih osnovne šole ter preučiti želje in potrebe, ki jih izražajo zaposleni, in bi pripomogle k večji in boljši vključenosti okoljske vzgoje v vzgojno-izobraževalni proces. Zanimalo nas je tudi, od kod anketirani pridobivajo informacije o okoljski vzgoji, v kolikšni meri so uresničeni vzgojno izobraževalni cilji, koliko so anketirani sami pripravljeni storiti za uspešnejšo vključevanje okoljske vzgoje ter katere metode in oblike dela prevladujejo. V diplomski nalogi smo primerjali razlike in podobnosti stanja in vizije okoljske vzgoje glede na institucijo dela, torej glede na vrtec in osnovno šolo. The aim of my diploma thesis “Situation and the vision of environmental education in kindergartens and Primary schools” was to examine current condition of environmental education in kindergarten and beginning classes of Primary school. Another aim was to examine wishes and needs, expressed by respondent teachers, which would help with higher and better integration of environmental education in education process. Moreover, we were interested into facts like where respondents get the information about environmental education, if they succeed to carry out all lesson aims, are respondents prepared to contribute to more successful integration of environmental education and which methods and techniques they use while teaching environmental education. Also, we compared the situation and vision of environmental education based on the institution, thus kindergarten or Primary school.