OPTIMIZACIJA OSKRBE S SESTAVNIMI DELI V PODJETJU ADK D.O.O. - Strašek, Vito (V. Strašek, 2011)
Diplomsko delo je sestavljeno iz opisa teorije in rešenega praktičnega primera v podjetju ADK d.o.o. Teoretični del opisuje širše nabavno področje, praktični del naloge pa se navezuje na razrezni problem in problem podjetja ADK d.o.o. glede odločitve o nabavi osnovnih formatov plošč za izdelavo oz. nabave že izrezanih sestavnih delov, ki so že pripravljeni za proizvodnjo. Kot ekonomsko bolj sprejemljiv postopek se pokaže nakup že izdelanih plošč, vendar vpliv drugih dejavnikov povzroči, da se mora podjetje za vsako naročilo posebej odločiti katere dele bo kupilo že izdelane in katere bodo izdelali sami. Diploma thesis consists of a description of a theory and a solved practical case in the ADK d.o.o company. Theoretical part describes a wide purchase area, while the practical part of the thesis is linked to the shredded problem and the dilemma of the ADK d.o.o company regarding the purchase decision of the basic plates format for production or the purchase of already made component parts which are production ready. Purchase of the already made components turns out to be economically more acceptable, but the influence of other factors causes a situation where the company has to make a decision for each individual order which components will be bought already made and which will be fabricated by the company.