ANALIZA POTREB POMOČI NA DOMU STAREJŠIM - Stariha, Brigita (2011)
S kazalniki, ki izhajajo iz procesa zadovoljstva uporabnikov socialno varstvene storitve pomoč na domu v občini Medvode, želim v diplomski nalogi ugotoviti potrebe uporabnikov pomoči na domu. Moje ugotoviteve zadevajo prednosti in slabosti pomoči na domu. Pri raziskavi sem prišla do spoznanj, da vse več občanov ni podrobno seznanjenih s storitvijo nudenja pomoči na domu. Trenutno ne razmišlajo o tej smeri pomoči, ker jim družina še vedno nudi dovolj oskrbe in ljubezni, ob tem pa si lahko pomagajo tudi sami. Ko samopomoč in pomoč družine ne bo več zadostovala, jim bo pomoč na domu prišla zelo prav. S programom Dexi sem zgradila odločitveni model, ki pomaga izbrati najprimernejše uporabnike. Upravičencem in njihovim bljižnjim pa pomagajo priti do najboljše odločitve za vrsto storitve pomoči na domu. Firstly this work points out the domestic help survey results. The aim was to asses users satisfaction. My findings are presented as advantages and disadvantages of domestic help. During my research I came to realize that more and more citizens are not adequately informed of domestic help. They are still relying on family help or they have the strength to take care of themselves. When the help from the family will not be sufficient the domestic help will kick in. With the DEXI program I have built a hierarchical model that helps in selection process of potential users. As such it helps select the appropriate amount of domestic help for a specific person.