ANALIZA TRGA POSLOVNEGA E-IZOBRAŽEVANJA V SLOVENIJI - Tuvić, Stojanka (S. Tuvić, 2011)
Razvoj tehnologije je posegel na vsa področja človekovega življenja, tudi na področje poslovanja in izobraževanja. Z vpeljevanjem tehnologije in interneta v izobraževalne procese je izobraževanje postalo dostopnejše, cenejše, bolj učinkovito, s čimer se uresničuje koncept vseživljenjskega učenja. Tako se pojavljajo fakultete, ki celotno izobraževanje ponujajo online. Soočamo se z novim terminom v izobraževanju, ki dobiva predpono e-, in pomeni spletno podprto izobraževanje oz. celostno e-izobraževanje. Slednje je zanimivo predvsem za izobraževalne ustanove, ki ponujajo poslovno izobraževanje odraslih, saj so slednji tisti, ki so tudi najbolj zainteresirani za tovrstno pridobivanje znanja, saj jim e-izobraževanje omogoča, da si sami organizirajo študij, v smislu, da študirajo, kjerkoli in kadarkoli to želijo. Tako to magistrsko delo obravnava poslovno e-izobraževanje, predstavlja najboljše poslovne šole v Evropi, ki ponujajo poslovno izobraževanje online, analizira stanje poslovnega e-izobraževanja v Slovenji in ga primerja s trgom poslovnega izobraževanja, z vidika primerjave Slovenije in drugih članic EU glede uporabe interneta za izobraževanje in usposabljanje zaposlenih v slovenskih podjetjih in v podjetjih v drugih predelih EU. The development of the technology has delved into all areas of life, also in the field of business and education. Through spreading of technology and the Internet in educational process, education became more accessible, cheaper, more effective, bringing the concept of lifelong learning realized. There are also business schools that provide complete online studies. We are faced with new educational terms, receiving an e-prefix, which means web-supported education or integrated eLearning. The integrated eLearning is interesting primarily for educational institutions offering business education for adults, who are the most interested in acquiring such knowledge, as it allows them to organize their own studies whenever and where ever they want. Thus this research deals with business eLearning, presents the best online education programme business schools in Europe, presents the condition of the business eLearning in Slovenia and analyses the situation in other EU's market, in terms of comparison of Slovenia and other EU members using the Internet for education and training of employees among Slovenian Enterprises and Enterprises in EU.