MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI OGLAŠEVALSKEGA MEDIJA - Magdalenič, Tanja (2011)
Oglasi nas praktično spremljajo na vsakem našem koraku. Na poti v službo, trgovino, ob prebiranju časopisov, poslušanju radia, celo na sprehodu nam sem ter tja podtaknejo kakšen letak. Vse to prikazuje prenasičenost trga ter nenehen boj za obstanek. Pri pripravi, izvedbi in sami promociji izdelka moramo uporabiti prave metode in strategije. Ena od teh je zagotovo primerna izbira oglaševalskega medija. V diplomski nalogi sem izdelala predlog modela za pomoč pri tovrstni izbiri. Svoj model bom predstavila na podlagi sedmih variant, in sicer z ekspertnim sistemom DEXi, programom z metodo večparametrskega odločanja. Advertisements surround us practically everywhere we go. On our way to job, while reading newspapers, listening to the radio, here and there fliers are handed out on the street. All this is showing overcrowded market and constant struggle for survival. At preparing, realization and launching of our product right manners and strategies must be used. One of these is definitely appropriate choice of advertising medium. I my graduation thesis I made model proposal for help at such choice. My model based on seven variants will be presented with expert system DEXi, program with multiparametric decision procedure.