IZBOLJŠANJE PROCESOV SKLADIŠČENJA V PODJETJU BETOMAX S.P. - Šnajder, Rok (R. Šnajder, 2010)
V diplomskem delu bomo predstavili skladiščenje kot pomembno logistično storitev, opisali bomo, kakšno je sodobno skladiščenje materiala, sodobno skladiščno logistiko, predstavili cilje, politiko in naloge skladiščenja. Prikazali bomo tudi smotrnost uporabe lokacij skladišč, kakšne vrste skladišč obstajajo v današnjem času ter predstavili njihovo delitev in prikazali notranjo ureditev ter opremo samega skladišča. V tretjem poglavju se bomo podrobneje dotaknili samih procesov skladiščenja, saj menimo, da je to ključni pojem v sami razlagi diplomskega dela. V četrtem, torej praktičnem delu diplomskega dela, bomo to osnovo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer podjetja Betomax Schenider, Marko Jeromel, s. p. Najprej bomo predstavili samo podjetje in kako poteka v njem skladiščenje ter s kakšnimi materiali podjetje posluje in s kakšnimi načini jih skladišči. Lotili pa se bomo tudi ključnega poglavja o skladiščnih procesih v podjetju ter predstavili probleme, ki nastajajo. Seznanili se bomo torej s problemi skladiščenja v podjetju in podali tudi ustrezne rešitve ter na ta način podjetju podali možnosti, ki bi lahko vplivale na boljše poslovanje. In my disertation, we will present a significant logistical and storage services, we will describe what is art material storage, modern storage logistics, and present the objectives, policies and tasks of a storage. We will also show the efficiency of storage locations, what kind of stores are there today and are presented in their division and highlight the internal organization and storage equipment itself. The third chapter, will be further touch of storage processes themselves, and we believe that this is a key concept in their own interpretation of her thesis. In the fourth, practical part of my thesis will be that underlying what we noted in previous chapters, transferred to a concrete example ofa company Betomax s.t.First, we will present only the company and how it his storage look like, and with what materials a business operates and what ways it is stored. We will address the key chapter on storage processes in the company, and outline the problems that arise. So we learn about the problems of storage in the enterprise and delivering the appropriate solution to the problem of storage in the enterprise, and thus make possible that the company could be affected by a better business.