ANALIZA USTANOVITVE PODJETJA IN PODPORNEGA OKOLJA NA PRAKTIČNEM PRIMERU USTANOVITVE ČISTLINEGA SERVISA - Miklaužič, Ines (I. Miklaužič, 2011)
Z našo diplomsko nalogo smo ugotovili, da je čistilni servis v našem okrožju zelo pomemben, saj je vedno več ljudi, ki sprejemajo druge da jim pomagajo. Ker smo konkurenčni in inovativni pridobivamo vedno več strank. Z današnjim tempom življenja mi prebivalstvu pripomoremo k vsakodnevnim opravilom. V Sloveniji je vedno več registriranih podjetij, z dejavnostjo čistilnega servisa, vendar so redki specializirani za pomoč starejšim na domu. Takšne storitve so in še vedno nudijo upokojene medicinske sestre, tisti ki imajo šolo in so brez zaposlitve, ter drugi ljudje ki imajo znanje o pomoči starejšim… Naša konkurenca so tudi domovi za ostarele, saj se starejši odločajo da odidejo tja, ker niso več zmožni preživljati sami sebe. Mi jim nudimo ravno tisto, zaradi česa se starejši odločajo za domove in varovana stanovanja. Pri vseh teh ugotovitvam nam najbolj pomagajo podporna okolja, ki so v Sloveniji že kar razširjena. Problem le teh pa je, da niso dovolj znana. Ustanovitelji podjetja se velikokrat obračajo na neprave pomoči. To pa zato ker ne vedo kdo in kaj vse mu lahko pomaga pri uspešni ustanovitvi ali samostojnega podjetnika ali drugačne oblike podjetja. S prepletenimi pomočmi sebe, prijateljev, sorodnikov in podpornih okolij pridemo do uspešnega podjetja in do storitve ki jo ljudje potrebujejo in iščejo. Throughout our diploma thesis we ascertained that the importance of cleaning service in our environment is increasing since the number of people, who hire others for help, is increasing as well. Due to the fact that we are competitive and innovative, the number of our clients is rising. We help people to perform their daily errands in the tempo of modern life. The number of cleaning services in Slovenia is increasing however there are few that are specialized to help senior citizens at home. Such services are performed by retired nurses, unemployed with proper education, others with suitable knowledge etc. Our competitions are old people’s homes, since the senior citizens decide to go there when they are not capable to live by themselves anymore. On the other hand, we offer the alternative to this decision with proper care at their home. Service stations are quite well established in Slovenia. The problem is that they are not noted enough. Furthermore, company's founders often acquire inappropriate help. The reason for this is that they do not know who and what can help them to establish successful company. Therefore, we can establish a successful company and service that is wanted, with joined forces from ourselves, friends and relatives.